LIVE: «Ο πόλεμος στο Ιράν έχει λίγο-πολύ ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ
Συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να συνεχίζει να πλήττει σφοδρά το Ιράν, το οποίο πλέον έχει ως Ανώτατο Ηγέτη του τον γιο του Αλί Χαμενεΐ, Μοτζτάμπα.
Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη εξαπολύει μπαράζ επιθέσεων εναντίον του Τελ Αβίβ και των χωρών του Κόλπου με στόχο να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε νέα ευρείας κλίμακας σειρά επιθέσεων κατά των υποδομών του ιρανικού καθεστώτος σε Τεχεράνη, Ισφαχάν, αλλά και τη Βηρυτό.
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι πιστεύει πως ο πόλεμος στο Ιράν έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, ανέφερε μια δημοσιογράφος του καναλιού σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.
Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του για τον πόλεμο στο Ιράν.
Στην Κύπρο, μηνύματα ενότητας και στήριξης μετέφεραν ο Πρόεδρος της Γαλλίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, οι οποίοι επισκέφθηκαν μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην στρατιωτική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφου.
Σε κοινές τους δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρος στέλνουν μήνυμα ότι η Ευρώπη στέκεται ενωμένη, αποφασισμένη για την ασφάλεια των κρατών- μελών της στην ευρύτερη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Σε τέτοιες στιγμές, η ενότητα δεν είναι μια αρχή, μια αξία, είναι η δύναμη της Ευρώπης».
Στη δική του τοποθέτηση, ο Γάλλος Πρόεδρος, προανήγγειλε τη συμμετοχή της Γαλλίας μαζί με τους εταίρους σε συνδυασμένη επιχείρηση συνοδείας εμπορικών πλοίων για την διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε, «αδέρφια μου βρίσκομαι εδώ, μαζί με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Θα ήμασταν στο πλευρό σας ακόμη και μόνοι. Αλλά δεν είμαστε μόνοι. Η Ελλάδα και η Ευρώπη θα εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στην Κύπρο».
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο SigmaLive