Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σίδνεϊ κάλεσαν για ειρήνη στη Λωρίδα της Γάζας
Χιλιάδες διαδηλωτές αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή και διαμαρτυρήθηκαν διασχίζοντας την εμβληματική γέφυρα Harbour Bridge στο Σίδνεϊ, καλώντας για την ειρήνη και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο, Λωρίδα της Γάζας, όπου και επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση.
Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πολεμική διαμάχη εδώ και περίπου δύο χρόνια, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ενώ τόσο κυβερνήσεις, όσο και ανθρωπιστικοί οργανισμοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη τροφίμων οδηγεί σε ταχεία εξάπλωση της πείνας.
Αρκετοί από τους διαδηλωτές, μετά από κάλεσμα των διοργανωτών της πορείας, 'March for Humanity', είχαν μαζί τους κατσαρόλες και τηγάνια ως σύμβολα του υποσιτισμού και της πείνας.
Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής της πλατφόρμας Wikileaks.
Διαβάστε επίσης: Επίθεση των IDF σε έδρα της Ερυθράς Ημισελήνου - 1 νεκρός, 3 τραυματίες
Πηγή: ΚΥΠΕ