newsare.net
منابع رسانهای از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان خبر دادند.حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
منابع رسانهای از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان خبر دادند. Read more
منابع رسانهای از حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان خبر دادند. Read more
Per mažiau nei minutę Venesuelą supurtė du labai stiprūs žemės drebėjimai ir padarė didelės žalos. JAV geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad požeminių smūgių stiprumas siekė 7,2 ir 7.5 balo. Antrasis ir stipriausias žemės drebėjimas įvyko tik 10 km gylyje, todėl tikėtini dideli nuostoliai ir taip pat aukos. Gelbėtojai ieško galimai po griuvėsiais esančių žmonių. Vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį. Televizijos rodomuose vaizduose buvo matyti sostinėje Karakase apgriauti pastatai.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis, kuris, jo anksčiau teigimu, neturėjo „kortų“ laimėti, gerai laikosi kare prieš įsiveržusias Rusijos pajėgas.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pranešė, kad ryšių įranga, kuri, Kyjivo teigimu, padėjo palaikyti Rusijos dronų smūgius iš Baltarusijos teritorijos, nustojo veikti. Apie tai rašo portalas „The Kyiv Independent“. Tai įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai jis pateikė ultimatumą Baltarusijos autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai, kad jis turi vieną savaitę įrangai pašalinti, kitaip sulauks neįvardytų Ukrainos veiksmų.
Цены больше всего упали в Липецке, Перми и Кемерове, говорится в сообщении.
Это рекордный темп для отечественного рынка.
Исполнительный директор российско-таиландского делового совета Владимир Ковалев назвал достаточно близкой перспективу создания совместных предприятий в этой сфере.
В России с 1 января 2027 года должен заработать новый механизм жилищных накоплений.
Правительство Ульяновской области с 25 июня ввело ограничения на продажу топлива «для устранения спекуляций» и стабилизации ситуации. Купить бензина можно не более 40 л на одну машину, дизельного топлива — не более 100 л на легковушку и не более 300 л для грузовых автомобилей и автобусов.
Hola, Amigos! На связи Павел Гершевич, Mobile Team Lead агентства продуктовой разработки Amiga. Мы с командой подготовили для вас перевод статьи о том, как можно кастомизировать иконку приложения динамически. Всем приятного чтения! Читать далее
Η αμερικανική προεδρία ζήτησε χθες Τετάρτη από το Κογκρέσο να εγκρίνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό κάπου 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το «μεγαλύτερο» μέρος του οποίου προορίζεται να καλύψει «επείγουσες ανάγκες» συνδεόμενες με τον πόλεμο εναντίον του Ιράν. Τα 67 δισεκ. και πλέον από το ποσό αυτό θα διατεθούν στο Πεντάγωνο, ιδίως για «επιχειρησιακά κόστη» του πολέμου που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν την 28η Φεβρουαρίου και για την «αποκατάσταση των αποθεμάτων πυρομαχικών», αναφέρει έγγραφο του διευθυντή προϋπολογισμού της προεδρίας Ρας Βοτ που διαβιβάστηκε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Επιπλέον, 11,1 δισεκ. δολάρια προορίζονται για να βοηθηθούν οι αμερικανοί αγρότες. Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Το Ιράν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις-Κερδίζουμε με διαφορά Παράλληλα, το Υπουργείο Ενέργειας θα λάβει 672 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν «δραστηριότητες προορισμένες για τον πλήρη και επαληθεύσιμο τερματισμό της δυνατότητας του Ιράν να αναπτύξει ή να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», κατά το κείμενο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα λάβει 300 εκατ. δολάρια για έργα βελτίωσης της ασφάλειας και ανακαίνισης διπλωματικών εγκαταστάσεων σε χώρες κοντά στο Ιράν, πολλά διπλωματικά κτίρια μπήκαν στο στόχαστρο της Τεχεράνης κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης. «Προτρέπω το Κογκρέσο να ενεργήσει για αυτά τα σημαντικά και επείγοντα αιτήματα το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει ο Ράσελ Βοτ στο κείμενο που απευθύνει στον ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. Πηγή: ΑΠΕ
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει προσωπικά από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην εμπλακεί στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να είχε διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην κρίση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «φίλο» του και σημείωσε ότι η Τουρκία παρέμεινε εκτός των εχθροπραξιών, παρά τις εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να είχε ταχθεί στο πλευρό της Τεχεράνης. «Είναι φίλος μου και έμεινε έξω από τον πόλεμο. Ήταν ένας από τους βασικούς υποψηφίους να εμπλακεί στον πόλεμο με το Ιράν. Ίσως μάλιστα στο πλευρό του Ιράν, επειδή δεν είναι μεγάλος θαυμαστής του Ισραήλ, όπως γνωρίζετε. Του ζήτησα να μείνει εκτός και έμεινε εκτός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Trump on Turkish President Erdogan:He's a friend of mine, and he stayed out of the war. You know, he was a prime candidate to go into the war with Iran. Maybe, on the Iran's side, because he's not a big fan of Israel, as you know. And I asked him to stay out. He stayed… pic.twitter.com/ICVjAuwwTQ — Clash Report (@clashreport) June 24, 2026 Μεταξύ άλλων είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ δυνατή στρατιωτικά Trump on Türkiye:People don't know how big Türkiye is in terms of the military.It's a very strong military. pic.twitter.com/eUyYLKcgoQ — Clash Report (@clashreport) June 24, 2026 Οι δηλώσεις Τραμπ έγιναν σε μια περίοδο κατά την οποία η τουρκική ηγεσία έχει εντείνει τη ρητορική της κατά του Ισραήλ. Πρόσφατα, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την Τουρκία να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η «ισραηλινή επιθετικότητα» απειλεί ολόκληρο τον κόσμο και ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε Λίβανο και Συρία συνιστούν απειλή και για την Τουρκία. Παράλληλα, ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σημαντικών αμερικανικών εξοπλιστικών παραχωρήσεων προς την Άγκυρα, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ενέργειες που «θα κάνουν πολύ χαρούμενο» τον Ερντογάν. Οι δηλώσεις συνδέονται με το ενδεχόμενο επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, από το οποίο είχε αποκλειστεί το 2019 λόγω της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. Reporter: Türkiye wants the F-110 jet engines, and they want their F-35 fighter jets. Are you going to Türkiye with a big gift bag?Trump: I think so. He's a member of NATO. Some people don't consider himself, but he really is. He is a strong member of NATO. Yeah, I'm going to… pic.twitter.com/O2Yda1Vs3n — Clash Report (@clashreport) June 24, 2026 Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς διευκρίνισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και διαδικασίες για να προχωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ζήτημα θα επιλυθεί. Οι σχέσεις ΗΠΑ–Τουρκίας φαίνεται να βρίσκονται σε φάση επαναπροσέγγισης, παρά τις συνεχιζόμενες εντάσεις στις σχέσεις Άγκυρας και Ισραήλ.
Οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις Καλές του Υπηρεσίες για την Κύπρο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να υποβληθούν στις αρχές Ιουλίου 2026, ενόψει των κλειστών διαβουλεύσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας το απόγευμα της 16ης Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. Στο ενδιάμεσο, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Κασίμ Ντιάν αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου κατά τις διαβουλεύσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Το Κυπριακό θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια ενός μήνα με ευρύ πρόγραμμα εργασιών για το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης συνεδριάσεις για το Σουδάν, την ατζέντα “Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια”, το UNOWAS, την Κολομβία, την Αϊτή, τη Μέση Ανατολή, τη Συρία, το UNRCCA και άλλα ζητήματα. Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος κατήγγειλε στον ΟΗΕ 520 εναέριες και 23 ναυτικές παραβιάσεις Τουρκίας Πηγή: ΚΥΠΕ
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Καλλιθέα, όταν ομάδα περίπου δέκα ατόμων συνεπλάκη, με αποτέλεσμα τον θάνατο νεαρού ατόμου, ηλικίας 17 με 18 ετών, μετά από μαχαιριά στον θώρακα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο σε σοβαρή κατάσταση οπού και κατέληξε, ενώ η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές και έχει εντοπίσει το μαχαίρι που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια της επίθεσης, με ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται να είναι η εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο. Η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η συμπλοκή και η επίθεση στον νεαρό. Πηγή: Πρώτο Θέμα
Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό και τεχνολογικό επίτευγμα ανακοίνωσαν ερευνητές, οι οποίοι κατάφεραν με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης να διαβάσουν τμήματα ενός απανθρακωμένου παπύρου που είχε θαφτεί κάτω από τις στάχτες της καταστροφικής έκρηξης του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Ο πάπυρος, γνωστός ως PHerc 1667, προέρχεται από τη βιβλιοθήκη πολυτελούς ρωμαϊκής έπαυλης στο Ηράκλειο (Herculaneum), πόλη που καταστράφηκε μαζί με την Πομπηία. Παρότι το εύρημα είχε μετατραπεί σχεδόν σε κάρβουνο, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν ψηφιακά περισσότερα από ένα μέτρο κρυμμένου κειμένου, χωρίς να αγγίξουν ή να ξετυλίξουν το χειρόγραφο. Το κείμενο χρονολογείται στον 2ο ή 3ο αιώνα π.Χ. και πραγματεύεται ζητήματα στωικής φιλοσοφίας, όπως η ηθική, η ανθρώπινη συμπεριφορά, η λογική και η αυτοκυριαρχία. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ίσως συνδέεται με τον Έλληνα στωικό φιλόσοφο Chrysippus, μία από τις σημαντικότερες μορφές της σχολής των Στωικών. Η αποκρυπτογράφηση έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Vesuvius Challenge», το οποίο αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ακτίνες Χ υψηλής ανάλυσης για την ανάγνωση των απανθρακωμένων παπύρων. Τα συστήματα μηχανικής μάθησης εντόπισαν ανεπαίσθητες διαφορές στις ίνες του παπύρου και κατάφεραν να αναγνωρίσουν το μελάνι που παρέμενε αόρατο στο ανθρώπινο μάτι. Ανάμεσα στα αποσπάσματα που αποκαλύφθηκαν περιλαμβάνονται αναφορές στην έννοια της «ορμής» (hormē) και της «φρόνησης» (phronēsis), την οποία οι Στωικοί θεωρούσαν ύψιστη αρετή. Σε ένα από τα κείμενα αναφέρεται ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατακτήσει τη γνώση εάν απομακρυνθεί από τη φύση και τον εαυτό του. Παράλληλα, οι ερευνητές αποκάλυψαν και έναν δεύτερο πάπυρο, στον οποίο εντοπίστηκε η φράση «Φιλόδημος, Περί Θεών, Βιβλίο 8», αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι το συγκεκριμένο έργο του Philodemus αποτελούνταν από πολλαπλά βιβλία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιτυχία αυτή ανοίγει μια νέα εποχή στη μελέτη των παπύρων του Ηρακλείου, επιτρέποντας την ανάγνωση εκατοντάδων κειμένων που θεωρούνταν μέχρι σήμερα χαμένα για πάντα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι ερευνητές, «οι πάπυροι αυτοί έμοιαζαν με νεκρά βιβλία, αλλά τώρα αρχίζουν ξανά να μιλούν».
От промышленности до медицины. Какие темы обсудят участники XIII Форума регионов Беларуси и России.
«Дружественные отношения между нашими странами выдержали испытание временем. Еще полвека тому назад Беларусь внесла свой вклад в борьбу мозамбикского народа за национальное освобождение от колониального господства», - говорится в поздравлении.
Глава государства подчеркнул, что Беларусь и Словению объединяют близость подходов к вопросам устойчивого социально-экономического развития, желание сохранить национальные традиции и идентичность.
В Беларуси будет переменная облачность. Местами пройдут кратковременные дожди. В отдельных районах возможны грозы. Ветер северо-западный 3-8 м/с, днем при грозах порывы до 14 м/с. Температура воздуха составит 21-27 градусов тепла, по юго-западу воздух прогреется до 28-30 градусов.
По информации уполномоченного президента республики Делси Родригес, закрыт международный аэропорт Каракаса, сообщает CNN. Отмечается, что землетрясение повлияло на работу энергетической и телекоммуникационной инфраструктур.
От спокойствието на древните византийски цитадели до автентичния чар на рибарските пристанища – тези пет континентални гръцки града пазят уникална атмосфера. Те предлагат тюркоазено море и уединение, далеч от прехвалените и пренаселени острови
Трусове с магнитуд 7,2 и 7,5 удариха западно от Каракас, спасителни екипи издирват пострадали сред руините
Епицентърът на труса е бил в Тихия океан край бреговете на префектура Ивате, на дълбочина около 50 километра
Процедурата по избор започна по спешност заради оставките на досегашното ръководство
Прокуратурата опроверга твърденията, причината за престъплението е ревност
В матче группового этапа боснийцы продемонстрировали убедительный футбол и уверенно победили команду Катара.
南韓新天地教會再陷重大爭議。檢警調查指出,教會涉嫌在2021年至2024年間組織性動員至少5萬6472名信徒加入保守派國民力量黨,企圖影響總統大選、國會選舉及黨內初選,引發宗教...…
哥倫比亞總統大選以極微幅差距分勝負,左翼候選人塞培德(Ivan Cepeda)今天承認敗給強硬右派對手艾思普雷雅。 法新社報導,在塞培德宣布敗選之後數小時,選舉當局也確認大選初步結果,...…
香港警方今天凌晨宣布拘捕1男1女,並指控兩人涉嫌違反「維護國家安全條例」。港媒報導指出,被捕女性是曾擔任區議員的「獵人書店」負責人黃文萱。 綜合港媒報導,香港警務處國家安全...…
감사원이 금융당국의 금융 투자자 보호 실태 점검을 위해 금융감독원과 금융위원회 등을 대상으로 감수에 착수했다. 코스피 지수가 9000선을 넘어서고 개인 주식투자자도 꾸준히 늘어나는 가운데 금융당국에 대한 감사로 안심하고 투자할 수 있는 여건 조성을 위한 점검에 나선 것으로 풀이된다. 감사원은 25일 금감원과 금융위 등을 대상으로 전날(24일)부터 20일간의 감사를 실시한다고 밝혔다. 이를 위해 감사원 산업·금융감사국 제3과장을 단장으로 9명 규모의 감사반을 편성했다. 감사원은 이번 감사를 통해 금융당국의 금융회사 지도·감독 등 업무 적정성 및 검사·제재, 분쟁 조정 등 사후구제 업무를 점검하고 개선방안을 제시할 것이라고 밝혔다. 감사원은 우선 금융당국의 투자자 보호와 관련된 사전예방 및 사후조치 업무의 적정 여부를 들여다볼 계획이다. 특히 금융상품을 판매할 때 고객에게 상품에 대한 기본 내용 및 투자위험성 등에 대한 안내 없이 판매하는 ‘불완전판매’ 사전예방 대책 및 금융거래 취
[Unicef] New York/Geneva/Copenhagen -- In a move designed to accelerate access to a vaccine against Bundibugyo Ebolavirus disease, UNICEF and Gavi, the Vaccine Alliance today announced the launch of a Request for Expression of Interest (EOI) to gather information from vaccine developers and manufacturers on their plans to develop a vaccine against the disease. Building on Gavi's recent commitment of US$40 million to support accelerated vaccine access, this EOI will help inform how that financing can best support manufacturing scale-up and
Уголовный суд Тулузы приговорил к 4 годам лишения свободы гражданина Латвии, который в мае этого года попался в аэропорту на попытке провоза почти 7 кг кокаина.
По прогнозам синоптиков, 25 июня в Латвии ожидается теплый день с переменной облачностью.
تبدأ كنترولات الثانوية العامة تصحيح كراسات الإجابة فى المواد التى أدى فيها الطلاب الامتحانات وتشمل التربية الوطنية والتربية الدينية إضافة إلى اللغة الأجنبية الثانية. المصدر:اليوم السابعوزارة التعليم: مراحل تصحيح امتحانات الثانوية العامة مؤمنة وتحظى بسرية كبيرة
In de bloedhitte van Spielberg rijdt de Formule 1 dit weekend de Oostenrijkse Grand Prix. Het is een race met veel updates, vooral bij Red Bull. En het wel of niet slagen kan veel voor de toekomst van Max Verstappen bepalen. Ho-Pin Tung, Joost Nederpelt en Patrick Moeke blikken vooruit in deze nieuwe aflevering van De Boordradio.
BH25declare-o -- Dunia / Amerika -- Dah pub